Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En 20 år gammal önskan går i uppfyllelse i och med söndagens Wienerkonsert med Straussexperten

Annons

I helgen blir det också en Wienerkonsert i Betlehemskyrkan på Öster. Det är Örebro kammarmusikförening som på söndag klockan 16.00 bjuder in till en konsert med Johan Anderssons kvartett.

"Johan är en riktig Straussexpert med musiken i blodet sedan han var liten. Han har forskat fram noter som passar för denna sättning", skriver ordförande Linn Elvkull i ett pressmeddelande.

Kvartetten består av Johan Andersson och Anna Jansson, violin, Kate Pelly, viola och Peter Nitsche, kontrabas. Alla fyra är med i Svenska kammarorkestern och de har bland annat framträtt med Strauss-sällskapet på Hasselbacken och i Grünewaldsalen i Stockholms konserthus.

 "Jag hittade en gammal planeringslista från 1997 i min bokhylla och där stod att jag önskade mig en kammarmusikserie där bland andra Johan Andersson och hans Straussprogram skulle vara med, nu blir det verklighet efter mer än 20 år, i Örebro kammarmusikförenings fina serie” säger Linn Elvkull.

Foto: Linn ElvkullPeter Nitsche, kontrabas, Kate Pelly, viola, Anna Jansson, violin, och Johan Andersson, violin bildar tillsammans Johan Anderssons kvartett.

Mer läsning

Annons