Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sommarlyx som Örebro län behöver

Som jag längtat efter Sommar Deluxe. En festival med kvalitetsartister från rock- och popgenren och i Örebro län.

Annons

Naturligtvis är det Nikija Event som står för sommarens festival i Brunnsparken. Arrangörerna som med lyckade koncept som Metallsvenskan på sin meritlista nu ger länet Olle Ljungström, Amanda Jenssen, Moneybrother och Timo Räisänen på en och samma scen. Samt lokala artister som Rolle Partajbandet, Jeremias Session Band och The Happy Hippo Family.

Dessutom till ett fantastiskt väder – strålande sol och kanske högsta temperaturen den här underbara sommaren. Bortsett då från ett ganska uppfriskande regn på lördagskvällen. Men litet område och många tältdukar gav fint skydd till alla.

Festivalområdet är behagligt lagom stort. Inget ändlöst traskande mellan scener, barer eller toaletter. En stor scen och en mindre mitt emot. Ett öltält och en restaurang. Samt några få stånd med mer mat och dryck. Ett område även med dj och tävlingen Ultimate Chili Championship.

Det nämnda artistuppbådet är varken kontroversiellt eller några direkta uppstickare. Det är trygga säkra kort och har med svenska mått mätt en stor trogen publik. Perfekt festivalmusik med kvalitetsstämpel.

Enda plumpen i protokollet är väl Stiftelsen. Men liksom sin släkting Takida har bandet kanske en större publik än de andra artisterna tillsammans och det är helt okej att boka landsplågande grupper om bara publiken blir större. Fast det räcker gott och väl med ett sådant inslag.

För en stor publik är onekligen Sommar Deluxe värd.

Efter år med olika sommarfestival som Yeah!, Putte i Parken, Augustibuller och andra kringresande festivaler, har jag blivit bortskämd med att i det lilla formatet ändå få musik till livs på hemmaplan. Nu finns visserligen till exempel Parkfesten i Nora och Metallsvenskan kvar, men de två är lite för spretiga eller nischade för min del.

Det är de där generella större festivalerna med både svensk och utländsk aktuell musik som saknats under sommaren. Festivaler där vädret är ett orosmoment eller en källa till glädje. Festivaler där sommarledighet och solbränna dominerar. Festivaler som Sommar Deluxe.

Även om nu inte Sommar Deluxe i år sålde slut på biljetter, så hoppas jag att killarna bakom Nikija Event ger oss en ny chans att fylla Brunnsparken nästa sommar.

Örebro län behöver den här lyxen.

Marita Johansen Reporter

Mer läsning

Annons