Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett lyckat skyltfönster för Örebro

Annons

I år är det fjärde gången Metallsvenskan arrangeras med det smått fantastiska konceptet hårdrock och fotboll.

Jag är ingen hårdrockslyssnare, men jag gillar Metallsvenskans koncept och evenemang. Det är unikt. Det håller hög klass. Det genomförs professionellt av de otroligt duktiga arrangörerna i Nikija.

Allt det här sammantaget är ett typiskt lyckat exempel på att få världen att se Örebro län. Genuint, engagerat och hög kvalitet. Det är elitklass.

Precis som Stadra sommarscen, Opera på Skäret, Lerbäcks teater, Live at heart, Martin Mutter och många andra lokala evenemang med känsla och kärlek till ett kulturellt uttryck.

Ett mindre gemensamt ämne för dem alla är ekonomin. Att få detta att gå ihop. Hoppas på bra publiktillströming för att kunna betala allt ifrån aktuella kulturarbetare till ljud- och ljusföretag. Det är vanskliga projekt som kräver modiga människor.

Det hindrar dem tack och lov inte, men som jag önskar att vi hade politiker som en gång för alla uppgraderade vikten av kultur. Inte bara för de nämnda människornas skull, utan för allas vår skull.

Ibland glimrar hoppet till som när jag i veckan fick ett mejl med citat från folkpartisten Christer Nylanders (vice ordförande i kulturutskottet) blogg:

”Kulturpolitik handlar om människans växt, rätten och förmågan att forma sin egen uppfattning, möjligheten att forma sitt eget liv och att vidga samhällets gemensamma vyer. Jag är övertygad om att kultur blir allt viktigare framöver. Därför måste också kulturpolitiken bli det.”

Rock on Christer Nylander och Metallsvenskan!

Mer läsning

Annons