Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett oskrivet blad

Annons

När månen har snurrat 12 gånger runt jorden och jorden snurrat 365 varv runt sin egen axel, är det återigen dags för ett nytt år. Ett år som för med sig nya äventyr och möjligheter, en ny strandsäsong och en ny schlagerfestival. Vi har alla våra egna förhoppningar och förväntningar inför det nya året. Vissa av oss ingår avtal med oss själva, när vi är på vårt allra bästa nyårshumör. Ett så kallat nyårslöfte där vi lovar oss själva att i år ska det minsann bli ändring! Allt det som kändes så svårt förra året, känns nu helt plötsligt ganska överkomligt, i goda vänners sällskap och med nyårshatten på sned.

Och på lördag smäller det! Mayakalendern når sitt slut, planeterna ställer sig på rad och det mytomspunna året 2012 infinner sig. Såväl moderna forskare som visa män och kvinnor från förhistoriska kulturer har spekulerat kring dess utgång. 2012 har kallats både domedag och början på en ny era. Det finns mängder av teorier, en av dem skriven av vår tids kanske mest kända fysiker, självaste Albert Einstein. Einstein menade att planeternas unika positionering under 2012 kunde rubba polernas laddning. Ett fenomen som skulle kunna ha allvarliga konsekvenser på vår planet. Såsom utslagen elektronik och förödande naturkatastrofer.

Domedagsteorin är kanske den mest populära i både folkmunnar, film och media. Att allting kan upphöra att existera är på något sätt inte bara skrämmande utan även nervkittlande och spännande. Oavsett hur mycket man planerar eller förbereder sig inför det nya året så blir det aldrig riktigt som har tänkt sig i alla fall. Det som sker det sker.

Så varför ägna tid åt att spekulera kring något vi omöjligt kan påverka. Lev istället i nuet och gör det bästa av det som det nya året har att erbjuda dig. Så hur det nu än går på lördag hoppas jag att du i slutet av dagen upplever fyrverkeriet tillsammans med någon som kan hålla din hand, oavsett om jorden går under eller om du misslyckats med förra årets nyårslöfte.

GOTT NYTT ÅR!

Mer läsning

Annons