Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eurovision må ursäkta – denna helg tillhör MJ

Annons

Nu när vi ”äntligen” kommit fram till finalen av Eurovision börjar jag bli ganska mätt på lättsmält schlagerpop, speciellt efter att ha genomlidit båda semifinalerna i veckan.

Men det är bara att bita ihop och tugga i sig kvällens slutspurt, inte minst för att Sanna Nielsen seglat upp som en av huvudfavoriterna med ”Undo”. Jag måste erkänna att jag inte hade med den bland mina förhandstips till segern i den svenska Mellon. Mycket på grund av att jag trodde att Sanna Nielsen skulle få nöja sig med att förbli ”den eviga tvåan”.

Men det blev sjunde gången gillt. Och jag är glad att jag hade fel. Hon är verkligen värd sin plats i finalen. Och ska man tro spelbolagens odds har hon stora möjligheter att ro hem med en glasmikrofon (den osmakliga Eurovisionpokalen) över sundet i natt.

Hon saknar emellertid inte konkurrenter. Jag hoppas och tror mycket på Österrikes Conchita Wurst som har finalfältets starkaste röst och utstrålning. Bland alla storslagna powerballader och högröstade slagdängor vill jag också varna för Nederländernas finstämda och countrydoftande ”Calm after the storm”.

Allra mest har jag dock njutit av danskarnas överdådiga scenteknik i denna mastodontproduktion, med fyrverkerier, rökmaskiner, roterande strålkastare och digitala animationer på gigantiska storbildsskärmar i både väggar och golv. Otroligt imponerande. Jag vill inte ens tänka på vad elräkningen kommer att landa på.

Eurovisionspektaklet i all ära. Det är dock något helt annat som snurrar i min skivspelare denna helg. I går släpptes plattan ”Xscape” med åtta nya låtar med Michael Jackson.

Stjärnproducenterna Timbaland och norska duon Stargate har lagt moderna beats till outgivet material med Michael Jackson. Det är en märklig upplevelse att höra honom sjunga från ”andra sidan”.

Ett av mina starkaste popkonsertminnen är från Michael Jacksons besök i Göteborg 1997. Kvällen före konserten var jag och en kompis på krogen och stötte då ihop med några australiensiska tjejer från Jacksons crew. När de fick höra att vi inte hade några biljetter erbjöd de oss var sitt VIP-pass. Vi trodde nog bara det var fyllesnack. Men det slutade med att vi fick uppleva showen på Ullevi – så nära att vi såg svettdropparna på MJ:s panna.

The King of pop må vara död, men hans musik lever vidare i allra högsta grad.

Mer läsning

Annons