Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femte Yeah-festivalen kan ha blivit den sista

Det blir ingen Yeah-festival 2012.
- Vi har slitit så hårt, men har ändå högar med obetalda räkningar. Vi inser att det inte håller som vi jobbar nu, säger, säger Jasmine Sundblad i arrangörsföreningen Schack London.

Annons
Festivalen innebär otroligt mycket ideellt slit för arrangörerna. Här får Jasmine Sundblad, Johan Olowsson, Andreas Andersson och Nicklas Nurisalo en stunds vila backstage på Yeah-festivalen 2011.

I stället har projektgruppen och styrelsen bestämt sig för att satsa på mindre arrangemang i Kulturhusets b-sal och att försöka få ihop ekonomin. Det innebär alltså att Yeah-festivalen i Stadsparken läggs ner efter fem år.

Har ni haft någon dialog med kommunen?- Vi sökte ju förlustbidrag för Yeah och fick hälften. Så vi tänker att det är vad kommunen vill och kan göra för oss. Det måste vara vi i föreningen som bestämmer om festivalen, kommunen hade sin chans.

Schack London har gått back två år i rad, och Jasmine Sundblad konstaterar att det inte är rätt mot deras leverantörer att inte kunna betala räkningarna. För trots mängder av ideellt arbete är det inte lätt att få en gratisfestival att gå runt.

- Festivalen är gratis men allt annat kostar, konstaterar Jasmine Sundblad.

Diskuterade ni alternativet Yeah-festival med entré?- Ja, vi har diskuterat det. Men det är så otroligt mycket jobb med att ordna en stor festival, och den tiden finns inte just nu i den här projektgruppen.

Ändå vill inte Jasmine Sundblad säga att det är kört för för Yeah-festivalen.

- Vi kanske tar en paus. Sen måste vi nog jobba på ett annat sätt, hitta samarbeten eller en stor sponsor för att det ska funka ekonomiskt.

Mer läsning

Annons