Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flack: "Recensionen är okunnig och förolämpande"

Först som sist: Det här handlar inte om en bra eller dålig recension. Det är mycket allvarligare.
NA väljer att till vår revypremiär skicka en skribent som dricker två glas vin för att slippa känna sej illa berörd av temat ”burlesque”.

Annons

Ska man skratta eller gråta? NA borde skämmas. En recensent som redan innan föreställningen tycker illa om genren sitter i salongen och dricker vin. Varför? Vad gör vederbörande där? Någon på tidningen måste väl ha ett svar och kanske framför allt, ett ansvar.

Skickar tidningen ofta ut recensenter som tycker illa om opera till operaföreställningar och homofober till dragshower?

Skribenten har ingen som helst aning om vad ”american burlesque comedy” står för och vad det är, utan konstaterar kort att det rör sej om en strippshow. /Hallå…en strippshow i Örebro 2011./ Jag tar fruktansvärt illa vid mej för att behöva läsa en sådan idiotisk anklagelse i ”min tidning”. Tack och lov är mina barn så vuxna att dom inte behöver förklara för sina kompisar att farsan jobbar med strippor. Våra utbildade professionella unga dansare vet mycket väl vad strip-tease är och ingen av dem är i närheten av den konstformen.

Man kan väl ändå begära att skribenten känner till åtminstone litegrand om stundande arbetsuppgift, eller köper ett program.

Jag har jobbat med teater och underhållning i över 40 år men aldrig någonsin fått insinuationer om att driva en strippverksamhet.

Vi på och bakom scenen upplever det här självklart som oacceptabelt och skandallöst oförskämt från tidningens sida.

Varje arbetsplats bör ju också ha, enligt lag tror jag, regler för hur man ser på alkohol på jobbet. Hur ser detta ut på Nerikes Allehanda? Vi vill gärna veta det.

Vi vill också veta när tidningen tänker skicka en recensent som kan avhålla sej från alkohol under ett par timmar och faktiskt, för en gångs skull, ta den allra lättaste underhållningen på allvar. För hur ska man annars tolka frågan: ”Kommer lagstiftaren att avbryta föreställningen?” Det är så urbota låg nivå på dumheterna att man rodnar.

En offentlig ursäkt från ansvariga på NA är på sin plats..

Vi jobbar, tro det eller ej, med professionell teaterunderhållning och det kan väl ändå inte vara för mycket begärt att tidningen också behandlar oss med samma proffsiga inställning.

Jag lovar och svär att jag fullständigt struntar i ett minustecken eller fem stjärnor, men den här recensionen kan jag aldrig godkänna, eftersom den är fel, okunnig och förolämpande.

En annan sak. Tidningen skriver två mycket bra och intressanta artiklar om revyn innan premiären. Den ena handlar om Örebroflickan Parwin som nu arbetar hos oss och gör sitt första stora scenjobb. Den andra handlar om TV-aktuella Hedvig Andér som jobbat konstnärligt med att skapa kläder i burlesque stil. Det är väl inte alldeles ologiskt att tänka sej att tidningens läsare skulle vilja veta hur dom klarade sej på premiären? Parwin är inte ens nämnd/vilket gäller de flesta som jobbar ensemblen/. Hedvig är inte heller nämnd men man kan läsa att våra unga artister har Victoria Secret-kläder på sej i en stripp-parad. Och att finalkläderna är snygga eftersom vi då är påklädda. Hå hå ja ja. ”Man blir så trött”, som ungdomarna säger.

Mer läsning

Annons