Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera örebroare i Melodifestivalen

En före detta Eurovision-segrare, två vinnare från Melodifestivalen och den moraliska ettan från årets tävling.
Nu har SVT presenterat hälften av startfältet till nästa års Melodifestivalen.

Annons
Martin Stenmarck.

Helena Paparizou, Örebrobördige Martin Stenmarck, Sanna Nielsen och Sylvester Schlegel från avsomnade The Ark. Det var gott om schlagerveteraner från förr när SVT presenterade 16 av de 32 artister som tävlar i Melodifestivalen nästa år.

- Jag har sagt att jag inte skulle kunna tänka mig att vara med, men man ska aldrig säga aldrig och här är jag i dag, sade Helena Paparizou i SVT:s direktsändning när artisterna presenterades på tisdagen.

2005-kollegorHelena Paparizou vann Eurovision Song Contest för Grekland 2005. Samma år kom Martin Stenmarck på 18:e plats och nu är även han tillbaka i Melodifestivalen. Men det gamla är glömt.

- Det påverkar ingenting alls. Jag är nog sådan som person att jag lämnar det jag gjort bakom mig och tänker nytt. Den här gången tänker jag ha mycket roligare under veckan. Jag höll igen förra gången, sade ex-örebroaren Martin Stenmarck till SVT.

Förutom Martin Stenmarck finns Örebro representerat i låtskrivarkretsen - trion Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren har skrivit ett av bidragen.

Sanna Nielsen ställer upp för sjunde gången i tävlingen. Den här gången med "Undo".

- Jag har inte känt längtan tillbaka. Men när jag fick "Undo" av Fredrik Kempe och David Krüger kändes det rätt. Så då kör vi väl igen, sade Sanna Nielsen till SVT.

Yohio tillbakaÄven Yohio är tillbaka. Han fick folkets röster i år, men jurygruppernas poäng gav ju Robin Stjernberg segern.

Bland övriga namn märks The Arks trummis Sylvester Schlegel som använder Melodfestivalen som startplatta för sin solokarriär. Bland de nya namnen i tävlingen märks Elisa Lindström på soloäventyr från dansbandet Elisa's, populära popgruppen Panetoz, rockabillybandet The Refreshments och Little Great Things, där två av medlemmarna är arvtagarna till riktiga schlagerkungligheter.

Felix och Charlie Grönvall är nämligen barn till Peter och Nanne Grönvall och därmed barnbarn till självaste Benny Andersson i Abba.

Nästa års Melodifestivalenturné inleds i Malmö den 1 februari, med final inför 28 000 åskådare på Friends Arena i Solna, utanför Stockholm den 8 mars.

Programledare blir komikerna Anders Jansson och Nour El Refai.

[email protected]

Mikael Forsell/TT

Mer läsning

Annons