Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotokonst, skulpturer och akvareller: Julvisning med lokal anknytning

Annons

Johan Pettersson som sedan två och ett halv år tillbaka driver galleriet HK konst och antik arrangerar julvisning i dagarna tre. Torsdag till lördag visar han skulpturala urnor av Örebrokeramikern Evis Magnusson, akvarellmålningar av Örebrokonstnärerna Staffan Ullström, Magnus Einarsson, Per Engström och Joakim Westberg, fotokonsttavlor av Jan-Peter Lahall och Jan Lindahl, fotokonst som ingår i serien "Örebro då och nu 110 år senare" av Susanne Flink, samt fotokonst från de brittiska öarna och Kina av Pelle Blohm.

Foto: ArkivbildMagnus Einarsson gör akvarellmålningar föreställande stadsmiljön i Örebro, en av hans tavlor lottas ut under julvisningen på HK konst och antik dagarna innan jul.

Utöver det arrangeras ett konstlotteri där första priset är en akvarellmålning av Magnus Einarsson som föreställer Kanslibron med Arbetets hus i bakgrunden. En målning som Einarsson gjorde publikt på Örebro saluhall. Övriga priser i lotteriet är ett lerfat av Evis Magnusson och en almanacka, "Sverige i det nordiska ljuset", av Jan-Peter Lahall.

Johan Pettersson har sedan starten arrangerat en del utställningar i galleriet men också på andra ställen som Clarion hotel borgen, Loka brunn och i församlingshemmet i Frövi. I sitt sortiment har han konst som kostar allt från en tusenlapp upp till flera hundratusen. För de lite dyrare verken står namnkunniga konstnärer som Lennart Jirlow och Salvador Dali. Men nu är målet att få flera konstnärer och fotografer från Örebro och länet till sin verksamhet för att öka den lokala anknytningen.

Julvisningen pågår mellan klockan 11 och 18 varje dag.

Mer läsning

Annons