Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friends with kids

Annons

ROMANTISK KOMEDI. ”Allt kommer att förbli som vanligt”. Det är den största missuppfattningen som rosenkindade, nyligen gravida par brukar upprepa för sig själva och omgivningen. Ha ha. Att saker och ting förändras brukar bli tydligt när det är dags att lämna BB, och det är också ett plågsamt uppenbart faktum för Jason och Julie. De är singlar och de enda i kompisgänget som inte har barn. Umgänget med polarna består inte längre av snärtigt häng på Manhattans trendigaste krogar, nu får de masa sig ut till Brooklyn för halvfärdiga middagar där de vuxna i bästa fall sitter vid matbordet samtidigt i ett par minuter. Problemet är egentligen inte barnen i sig, utan deras föräldrar.

– De är så elaka och arga nu för tiden, filosoferar Jason.

Och så kommer de på att det borde gå att få till familjelivet på något annat sätt. Som bästa vänner har de inte någon fysisk attraktion som komplicerar saker och ting, vilket skapar ett perfekt läge att ha barn ihop fast ändå var för sig.

Skådespelargänget från ”Bridesmaids” har återförenats och de är som alltid ljuvliga.

Är då ”Friends with kids” en Hollywood-film som förespråkar alternativ till den traditionella kärnfamiljsvarianten?

Nej, naturligtvis inte, lika lite som ”Bridesmaids” på allvar var en progressiv feministisk film. Men det känns ändå uppfriskande med ett litet försök och det är tillräckligt kul för att skaffa barnvakt och gå och se.

Mer läsning

Annons