Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göran Fristorp tillbaka i Nikolaikyrkan. Se tv-klippet.

Han lämnade Örebro redan i början av 1970-talet och fick en flygande start på karriären med ”svalor som häckar”. I helgen var Göran Fristorp tillbaka i Nikolaikyrkan – och minnena är många.

Annons
2014.  Samarbete med Sven-Bertil Taube, en nära vän sedan många år. Pressfoto

”I sällskap med visornas mästare” är titeln på konserten som Örebrosonen gav tillsammans med vännen sedan många år, Sven-Bertil Taube och pianisten Curt-Eric Holmquist. ”Mästare” kan tolkas lite dubbelt. För även om programmet är fyllt av den svenska viskonstens storheter så kan de båda sångarna, med sina långa karriärer och ålderns rätt, förtjäna samma titulatur. Göran är 66 och Sven-Bertil snart 80.

– Det här är bland det roligaste jag gjort. Vi har känt varandra så många år och det finns så mycket värme och generositet i vårt samarbete, säger Göran Fristorp.

Han har precis landat på Arlanda, när NA ringer upp på torsdagen. Han har en lång resa i kroppen – från Bangkok där han har en lägenhet sedan några år.

– Jag har varit mycket i Thailand och gillar värmen och livsstilen. Efter att ha bott på Österlen sedan 1980, så kände jag att det var färdigbott där. Men jag märker att det blir kortare och kortare perioder i Thailand. Jag är morfar i dag och då vill man ju gärna finnas nära.

Här ovan kan du se en video från inspelningen av cd:n "Klassisk Fristorp" med Kringkastingsorkestern i Oslo förra året 

Läs mer i lördagens papperstidning eller i tidningen som pdf.

1971. Kerstin Wretmark och Göran Fristorp, ett mångårigt samarbete som bland annat syntes i tv men knappast till Örebros fördel.Arkivfoto: NA
1973. Melodifestivalen Göran Fristorp och Claes af Geijerstam vann den svenska finalen av Eurovisionsfestivalen med ”Sommar’n som aldrig säger nej”. Arkivfoto: Ragnhild Haarstad /SVD /Scanpix

Mer läsning

Annons