Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Snoops krav inför spelningen

Transport i tre Mercedes och ett antal flaskor av en finare whisky. Det är några av kraven som artisten Snoop Dogg ställt inför kvällens spelning i Örebro.- Det här är vår dyraste bokning någonsin. Jag vet fortfarande inte om det kommer att gå ihop, säger Paulus Celik, marknadsansvarig på Ritz.

Annons

På måndagskvällen spelade hiphop-artisten från USA för fulla hus på en krog i Karlstad. I kväll står han på scen på Ritz – en spelning som krävt en hel del förberedelser.

- Den 18 december var spelningen bokad och förberedelserna har i princip pågått sedan dess. Det handlar om allt mellan artistens resa från USA till säkerhetsfrågor, säger Paulus Celik.

Krogen har dubblerat sin personal inför kvällen – både vad gäller vakter och övrig personal. Dessutom har man haft möten med polis, tillståndsenheten vid kommunen och brandmyndigheter.

För att mäkta med utgifterna som är förknippade med en spelning av den här kalibern har Ritz samarbetat med Nöjesfabriken i Karlstad. Snoop Dogg har nämligen specifika krav.

- Från Karlstad ska han och hans sällskap på sex personer köras i tre Mercedesbilar. Dessa bilar tar honom också vidare till Arlanda, där han sedan reser vidare till Schweiz.

Hur har hans kravlista sett ut i övrigt?

- Vad gäller mat och dryck så har den inte varit så farlig faktiskt. Men några flaskor whisky av en finare sort ville han ha i sin loge. I övrigt så är det mest teknisk utrustning han har haft krav på. Det handlar bland annat om speciella mickar.

Spelningen i kväll är Ritz i särklass dyraste någonsin. Paulus Celik är i dagsläget inte ens säker på om det kommer att gå ihop ekonomiskt.

- Nej, det går inte att säga än. Det finns fortfarande förköpsbiljetter att köpa – dessutom kommer vi att släppa in ett antal gäster direkt i dörren. Vi har stora förhoppningar inför kvällen – jag tror att det kommer att bli väldigt bra stämning, säger Paulus Celik.

Här hittar du NWT:s recensionen av Snoop Doggs spelning i Karlstad. Och här är Värmlands folkblads recension av spelningen.

Lyssna: Här är Snoop Doogs bästa

Mer läsning

Annons