Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härliga sommar

Annons

Studenterna firar kanske fortfarande i dag, lördag. Alla de andra på grundskolan och i gymnasieskolan har några dagar kvar inom skolans väggar.

En sommar väntar. Med arbete för en del av de större och för andra bara en massa lediga dagar.

Himmelrike för några, men också ett helvete för några andra.

Himmelriket erbjuder bad, sovmornar, musikfestivaler, lässessioner långt in på småtimmarna, resor och nära umgänge med föräldrar och vänner.

Helvetet kan innebära inget av ovan nämnda och ännu, ännu värre.

Det gör ont och det är orättvist.

Det är då samhällets institutioner borde blomma upp. Längre öppettider på biblioteken, fritidsgårdar med massor av personal och vidöppna dörrar dygnet runt, subventionerade teater- och musikföreställningar på turné och organiserade bussturer till badplatser vid vackert väder.

Men så är det inte. Visst finns det satsningar här och där, men inte den där massiva helhjärtade som gör sommaren tillgänglig för alla. Och återinträdet till höstens vardag till något att se fram emot eftersom det finns så mycket att berätta om av sommarens alla upplevelser. För alla.

Jag önskar att politiker och tjänstemän lade mer resurser till sommaren i stället för att montera ned den offentliga sektorn några ljusa månader på året. Resurser för alla de sommarlediga barnen och ungdomarna. För vår framtid.

För sommaren ska vara uppbyggelsens tid. Vi ska fylla på energi med solens hjälp, renas av vattnet från sjöar och hav och gömma klockan långt ner i byrålådan för att slippa tiden.

Det tänker jag på när jag hör ”Den blomstertid nu kommer”.

Mer läsning

Annons