Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Headbanger-hår och 10 000 liter öl

Långa headbanger-hår, svarta kläder, 10 000 liter öl och otaliga referenser till död och förstörelse – just det, nu är Metallsvenskan i full gång.

Annons

Förra året besökte omkring 9 000 personer metal-festivalen i Örebro. Och många har återvänt även i år.

Erik Barthold, som spelar i bandet med det geniala namnet The Kristet Utseende har till exempel rest från Sundsvall för att vara med på festivalen.

Före spelningen hann han dessutom utöka sin garderob – nu ingår också en Morbid Angel-tröja bland de 20-talet band-t-shirtsen hemma.

Bästa metalbandet

För icke hårdrocksorienterade läsare kan vi lägga till att amerikanska Morbid Angel anses vara några av upphovsmännen till den hårdare varianten av metal, death metal eller dödsmetall på svenska.

– Det är det bästa metalbandet som funnits. De är banbrytande, förklarar Erik Barthold.

Annars säljs det vanligtvis mest Kiss- och Motörhead-t-shirts, berättar Alexandra Andersson som står i kassan.

Strax utanför festivalområdet vilar Totte Thyrhaug upp sig efter en krävande bilresa från Stockholm. Som de flesta andra musikfantaster har han väldigt bestämda åsikter om vad som är värt att se på festivalen.

– Det här är en så jäkla otippad festival. De har King Diamond, The Kristet Utseende, Bullet och Primordial och sedan är resten – hur ska jag uttrycka mig för media – skitband, förklarar han.

Om man vill bilda sig en egen uppfattning pågår Metallsvenskan hela lördagen ut.

Här hittar du ett bildspel från festivalens första dag

Mer läsning

Annons