Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hennes dröm går i uppfyllelse

För tio år sedan skrev Sten Lundberg boken ”Röda Lövet från Laoying i Kina”, en berättelse om en flicka i en fattig by vid foten av kinesiska muren. Då var Röda Lövet bara 11 år.
I sommar har en av hennes drömmar gått i uppfyllelse – ett besök hos Sten i Sverige.

Annons
Röda Lövet, eller Yehong, får nu träffa Sten Lundberg.

Röda Lövet, eller Yehong som hennes namn klingar på kinesiska, är nu en 21-årig kvinna, nyss färdig med tre års universitets-studier med engelska som huvudämne.

– Jag är så glad att få träffa Sten här i Örebro. Det är jättespännande att få vara här, allt är så nytt för mig, så rent och så snyggt, säger Yehong.

Hon var nio

när de möttes första gången. Det var under Stens första besök i hennes hemby Laoying. Det var långt innan han ens tänkt tanken att skriva en bok.

– Jag fotograferade och pratade med folk, bland annat Yehongs pappa. När jag tittade på bilderna efteråt dök hon plötsligt upp överallt. Hon hade följt efter mig hela dagen, berättar Sten.

För Yehong är Sverigebesöket en omtumlande upplevelse. Det är så mycket nytt; maten, att äta med gaffel och kniv, enkla vardagsföremål som till exempel en brödrost väcker förundran.

Men nu ska hon få ta för sig: Midsommarfirande, hästridning, en Stockholmsresa med besök på Östasiatiska museet och träff med förläggarna på LL-förlaget är några av sakerna som Sten ska ta med henne på.

Läs mer i dagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons