Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Illustratörer och barnkör när första luckan öppnas

På söndag är det dags att öppna första luckan i årets rådhuskalender. Mia Maria Güettler har illustrerat bilden bakom lucka nummer 1. Hon och en stor barnkör finns på plats.

Annons
Förra året var Stortorget fullt när första luckan öppnades.

Även i år är det barnboken och dess illustrationer som är i fokus i rådhuskalendern på Stortorget i Örebro. Temat är ”Tänk om”.

- Det har funkat hur bra som helst att samarbeta med alla barnboksillustratörer. Det är flera bilder som jag känner lite extra för, säger Richard Kennett, initiativtagare och ansvarig för kalendern.

Temat läsning och böcker kommer att genomsyra öppningen den 1 advent, som startar strax före 15.00 på Stortorget. En barnkör med över 100 barn från Karl Johans skola och Engelska skolan kommer sjung julsånger. Flera av barnboksillustratörerna finns också på torget på söndag: Sören Olsson, Mia Maria Güettler, Åsa Karsin, Lisen Adbåge, Catarina Kruusval och Mattias Olsson. Det blir barnboksförsäljning, tipspromenad med chans att vinna fina priser. Hela arrangemanget sköts av programledare Jenny Wåhlander och ett gäng ”busiga” värdar.

Förutom lucköppning är det på söndag även sagostunder på stadsbiblioteket för barn mellan två och sex år.

Alla bilder och luckor är färdigmonterade på rådhuset, men ännu lyser inte alla fönster. Det räknar Richard Kennett med ska vara klart torsdag.

Alla dagar mellan den 2 och den 23 december sker lucköppningen klockan 17.02 i anslutning till rådhusets klockspel. Nu på söndag är det öppning redan klockan 15.02. På julafton får alla vänta till klockan 22.30 innan luckan visas. Även då blir det körsång.

Mer läsning

Annons