Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jack och Jill

Annons

Det måste vara ganska härligt att vara Adam Sandler. Det är bara att gå upp på morgonen, ta på en jättestor t-shirt och ”jobba” lite framför kameran och helt ogenerat köra på med gamla pruttskämt, snubbel och brak utan minsta tajmning eller finess.

Han spelar här tvillingparet Jack och Jill, som har en ungefär lika spänd relation till varandra som jag har till den här filmen. Men det är bara att applådera Sandler.

Däremot måste det vara rejält trist att vara Al Pacino nu för tiden.

Hans rollfigur ”Al Pacino” blir i filmen mer eller mindre lurad att medverka i en reklamfilm för ett munkföretag genom att Jack utnyttjar ”Pacinos” sugenhet på tvillingsyrran Jill.

När reklamfilmen efter mycket om och men blir av tittar ”Al Pacino” på resultatet med förfäran. Det är som att det plötsligt går upp för honom att han har sålt sig till djävulen där han ”rappar” fram bland munkarna. Det är en riktigt tragisk stund, när en av Hollywoods bästa slutgiltigt förlorar kampen mot råkommersiellt fördummande trams. ”Al Pacino” blir bestört och kräver att reklamfilmen förstörs.

Jag önskar att den riktige Al Pacino hade krävt detsamma med den här filmen.

Mer läsning

Annons