Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jasmine Kara åker på turné till Japan

För två år sedan tog hon emot Hjalmar Berglund-stipendiet av Peter Flack.
Nu ska Jasmine Kara bli stor i Japan.
- Det är en dröm som blir sann.

Annons

Hon har knappt hunnit hem från turné och promotion i England förrän det är dags att bege sig österut. Nästa land som vill höra Jasmine Karas musik är Japan.

- Det är hur häftigt som helst. En stor dröm som blir sann, säger hon.

- Musikindustrin där är så otroligt stor och fansen riktigt bra.

I nästa vecka sätter sig Jasmine Kara och hennes live-band på sju personer på planet till Japan. Hennes debutalbum "Blues Ain't Nothing But A Good Woman Gone Bad" har just släppts där i en version med ett antal nya låtar. Bland annat finns en remix av In The Basement av Dimitri From Paris med på skivan.

I Japan ska bandet turnera och göra promotion. De inleder med fyra spelningar på prestigefyllda klubben Blue Note Tokyo.

Jasmine Kara som aldrig tidigare varit i Japan har fått tips om saker man ska tänka på. Många seder skiljer sig åt från de svenska.

- Som när man får ett visitkort - då ska man inte bara stoppa ner det i fickan utan titta länge på det och bocka och tacka.

Även om det har varit ganska tyst om Jasmine Kara i Sverige på sistone har hon inte legat på latsidan. Utlandskarriären har tagit fart med spelningar, tv, radio och höga listplaceringar i England bland annat. Hon har också en ny platta på gång som ska släppas samtidigt i Sverige, England, Japan och USA.

I sommar har hon spelningar inplanerade i Sverige, Norge och England. Hon hoppas också ha tid att hälsa på familjen i Örebro.

Mer läsning

Annons