Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jedward

Annons

Som icke-tonåring blir 120 minuter med de irländska tvillingarna John och Edward som utgör Jedward lätt alldeles för långt. Hälften hade räckt men den tänkta publiken är mer än nöjda.

Jedward slog igenom i Sverige med sin ”Lipstick” under 2011 års Eurovision Song Contest när Sverige gav dem en tolva. Populariteten går inte att ta miste på, den är så pass tydlig att öronproppar behövs redan innan killarna innan killarna äntrat scenen.

Det är två guldpaljettsprydda unga och identiska artister som kliver på scen hjulande med sina höga frisyrer som blivit deras signum. Höga på socker är en känsla som slår till direkt och att de orkar hålla igång med sådan hundraprocentig energi är helt ofattbart, kanske därför en paus var nödvändig mitt i.

Killarna har snärjt tonårstjejernas, och några mammors, hjärtan med sina upphottade covers av gamla hits som bland annat ”Under pressure”, ”Ghostbusters” och ”All the small things” har gjort att en ny generation fått upptäcka dessa slagdängor som varvas med covers av låtar från bland annat Britney Spears och Rihanna.

Men Jedward har även en hel del egna låtar och de spelas naturligtvis också för en mer än nöjd publik som givetvis sjunger med i varenda text.

”Miss America”, ”Everyday superstar” och ”Pop rocket” går hem hos publiken men det är när ”Lipstick” drar i gång som de allra flesta av besökarna, oavsett ålder, kan hänga med lite mer.

Konserten är en två timmar lång speedad tillställning med något som hämtat ur ”Kalle och Chokladfabriken”.

Det är egentligen inte vidare värsta bra men med all den energi, all bra dans, all skön show och att killarna bjuder på en annan form av pojkband år 2012 får anses som en bedrift.

Mer läsning

Annons