Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Josefin, Jacob, Olivia eller George?

Efter en sista audition har fyra finalister tagits fram. En av dem får stå framför drygt 25 000 människor som årets lokalartist på O helga natt-konserten.

Annons

De fyra finalisterna är Josefin Bäck, Jacob Alm, Olivia Thörn och George Shaid.

Röstar gör man via Sveriges Radio P4 Örebro. Den 16 november presenteras vem som vunnit.

Så här presenteras de fyra:

Josefin Bäck, 35 årFödd i Sköllersta och har sysslat med musik hela livet. Studerar just nu på Örebro Universitet. Har tidigare tävlat i Talangen tillsammans med olika band, men även som solist då hon vann hela tävlingen. Studerat musik i London och har stor solistvana i olika körsammanhang.

Jacob Alm, 22 år Studerar på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Har alltid haft musik som intresse. Turnérat med gospelkör i Tyskland. Lärde sig spela trumpet som 7-åring. Fostrad i Frälsningsarmén. Studerade Musikestetiska programmet på Risbergska skolan i Örebro.

Olivia Thörn, 16 årHar sjungit, dansat och spelat musik i hela sitt liv. Uppträtt på olika scener runt om i Sverige. Varit med i finalen ”Stjärnskott" på Skansen i Stockholm. Olivia sjöng på Torpkonferensen 2011. Studerar just nu på Rytmus Musikergymnasium i Stockholm.

George Shaid, 18 år

Studerar just nu programmet Natursprint på Rudbecksskolan i Örebro. Är modeintresserad och har sjungit sedan barnsben. Vinnare av Talangen 2011, vilket gav honom auditionplatsen till Årets Lokalartist. Har en egen blogg som handlar om mode och musik.

Mer läsning

Annons