Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Journey to the mysterious island

Annons

Sean (Josh Hutcherson) drömmer om äventyr och upptäcktsresor och är inte särskilt intresserad av att släppa in mammas nya kille Hank (Dwayne Johnson) i sitt liv. Men en dag tar han emot en mystisk radiosignal som manar honom att åka till en oupptäckt ö i jakt på sin försvunne farfar. Med styvpappan som förkläde åker Sean till Palau för att hitta den hemliga ön. Tillsammans med den något rörige helikopterföraren Gabato (Luis Guzman) hans dotter Kailani (Vanessa Hudgens) hittar de det orörda paradiset och den förlorade farfadern, men lyckan är kortvarig eftersom hela ön håller på att sjunka i havet.

Som i föregångaren ”Resan till jordens mittpunkt”, med Brendan Fraser i huvudrollen, knyts berättelsen samman med Jules Vernes klassiska äventyrsromaner, den här gången ”Den hemlighetsfulla ön”.

Det är en ibland lite för fartfylld berättelse som påminner om ”Jurassic Park” – fast 20 år senare. Dinosaurierna är förvisso utbytta mot minielefanter och gigantiska getingar men det är fortfarande samma premiss: människan klampar in i fel territorium och måste ta sig därifrån illa kvickt.

Genremässigt är det alltså ingenting nytt här. ”Journey to the mysterious island” är ett habilt Hollywood-äventyr, men historien saknar helt uppenbart finesser. Med det sagt är det det ändå välgjorda 3D-effekter och roligt att se hur filmskaparna konstruerar Jules Vernes sagolandskap. Josh Hutcherson gör dessutom rollen som charmigt trulig tonåring mycket bra.

Mer läsning

Annons