Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julmusik, uruppföranden och klassisk musik med musikskolans elever – två konserter i Betelkyrkan

Annons

Damkören Gott & blandat bjuder på lördag in till en julkonsert i samarbete med musiker från Musikhögskolan vid Örebro universitet som ackompanjerar kören på piano, gitarr, bas, trummor och tvärflöjt.

– Till våra konserter skriver jag mycket musik, både arrangemang och eget. Kören triggar mig och det blir unika konserter med mycket eget material. Julkonserten är inget undantag och vi blandar upp välkända julmelodier med helt nyskriven musik, säger Mats-Olof Liljegren, rektor för Betelkyrkans musikskola samt den som leder kören Gott & blandat, i ett pressmeddelande.

PressbildMats-Olof Liljegren, rektor på Betelkyrkans musikskola samt den som leder damkören Gott & blandat medverkar i båda konserterna som är på gång i Betelkyrkan.

Två dagar senare är det dags för nästa konsert när Andreas Tengberg med vänner på måndag den 18 december fyller Betelkyrkan med musik.

Andreas Tengberg med vänner är en stråkorkester från olika delar av Örebros musikliv. De solister som medverkar har alla varit elever vid Betelkyrkans musikskola som kommer att uppmärksammas under konserten.

Det betyder mycket för musiklivet i Örebro

– Jag är oerhört glad över Andreas Tengbergs initiativ. Det betyder mycket för musiklivet i Örebro att vi kan erbjuda högkvalitativ, klassiskt musikutbildning för barn här i Betelkyrkans musikskola. Ända sedan 1980 har vi undervisat tusentals barn efter den världsomspännande Suzukimetoden, säger Mats-Olof Liljegren, i pressmeddelandet.

På programmet står: Carl Nilsen, Liten Svit, Mozart, Konsert i A-dur med solist Johanna Ludeen samt Joseph Hayden, Konsert i D-dur med solist Erik Elvkull.

PressbildDamkören Gott & blandat med Mats-Olof Liljegren vid rodret bjuder in till julkonsert i helgen.

 

Mer läsning

Annons