Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan vinna pris för årets utställning

Museet Tekniska Kvarnen kan bli Årets utställning 2013 för utställningen Kretsloppslandet.

Annons
Kretsloppslandet kan bli årets utställning 2013. Bilden är från invigningen.

För sjätte året i rad ska priset Årets utställning delas ut. Sammanlagt 20 utställningar har nominerats och slutligen har en jury tagit ut tre slutgiltiga kandidater. En av dessa är alltså Röda Kvarnen med utställningen ”Kretsloppslandet”. Detta med följande motivering:

”I en sprudlande utställning som aktiverar alla sinnen välkomnas besökaren in i avloppens och sopornas värld. En myllrande, färgsprakande och interaktiv gestaltning, handgripligen förankrad i vardagen gör ett komplext ämne gripbart och spännande för en ung publik. Genom finurliga uppfinningar och experiment uppmuntras besökaren att prova, klämma och känna sig fram till en ny förståelse. Tekniska kvarnen har skapat en uppiggande visionär utställning som bejakar nyfikenhet och lekfullt lärande hos långt fler än målgruppen.”

De övriga två nominerade är Arbetets museum i Norrköping med utställningen ”Jobbcirkus” och Göteborgs stadsmuseum med ”Vi är romer”.

Vinnaren tillkännages på Riksförbundet Sveriges museers vårmöte i Umeå den 8 april. Det är medlemmar inom Forum för utställare som röstar.

Mer läsning

Annons