Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kim från Örebro gör film med Lasse Åberg

Kim Sundblad från Ramsberg har gjort en kortfilm med Lasse Åberg i en av rollerna.
-Jag var sjukligt nervös innan. Han kan ju verkligen regissera, och så skulle jag stå där och säga åt honom vad han skulle göra, säger 23-åringen från länet.

Annons
Kim Sundblad från Örebro har gjort film med Lasse Åberg.

Flera av er känner kanske igen namnet Kim Sundblad från diverse olika kortfilmsfestivaler runt om i landet och i Örebro. Han har varit med i Josef-festivalen flera gånger.

Sedan ett par år tillbaka går han på yrkesutbildningen Gamleby TV-produktion. När det blev dags att göra examensfilmen det här avslutande året, fick han en idé om att göra en film om göra sånt man inte tror man vågar.

-Den handlar om en nybliven pensionär som inser att han plötsligt har en massa tid över och behöver någon att dela den med, berättar Kim Sundblad.

- Så han börjar med Internet-dejting och det är något han inte alls är bekväm med till en början, säger han.

Kim Sundblad fick idén till filmen redan förra året. Ungefär samtidigt gjorde hans skolkamrat och filmens producent, Petra Linderson, praktik på inspelningen av tv-serien ”Stjärnorna på slottet”.

En av stjärnorna som var med var just Lasse Åberg och hon knöt kontakten mellan honom och Kim Sundblad.

-Från början skulle han ha spelat huvudrollen, men så kom det saker emellan. Men han ställde ändå upp och gjorde en biroll, säger Kim Sundblad.

-Det allra första jag var tvungen att göra, var ju att släppa tanken på att det var han. Sedan hade han lite idéer om hur man kunde förbättra filmen och en del av det tog jag till mig, men inte allt, säger Kim Sundblad.

Filmen premiärvisas på Gamleby i dag, och sedan ska Kim Sundblad försöka sprida den vidare på något annat sätt.

-Jag kommer att skicka in den till olika kortfilmsfestivaler. Bland att till Josef-festivalen i Örebro, säger han.

Mer läsning

Annons