Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Metallsvenskan flyttar

Metallsvenskan flyttar. Ny plats är Brickebackens idrottsplats. Bättre kommunikationer och kortare köer utlovas – och 60 meter bar.

Annons

I dag avslöjade Metallsvenskan de första banden som är klara för nästa års festival, som kommer att hållas den 23-24 maj. Klara så här långt är Kreator, med Mille Petrozza co, kommer för ett exklusivt gig. ”Garanterat ös utlovas” skriver arrangörerna i ett pressmeddelande. Pentagram med Bobby Liebling co är också klara, liksom Bombus. In Solitude uppges få ärva facklan från bandet King Diamond, som spelade i år. Horisont, som hunnit med flera turnévändor genom Europa, kommer också till Metallsvenskan.

”De sinnessjuka clownerna” Skitarg spelade 2012. Nästa år är de tillbaka igen och arrangörerna misstänker att de även kommer att försöka skrämma vettet ur sina motståndare på fotbollsplanen. Fler som har högtflygande planer vad gäller fotbollsturneringen är Metallsvenskans eget husband The kristet utseende. De har även lovats obegränsad speltid på scen.

Enligt arrangörerna är det på grund av platsbrist som man till nästa år väljer att flytta hela arrangemanget till Brickebackens idrottsplats. Bra kommunikationer och närhet till universitetet är två av de vinster man ser med det, förutom möjlighet att få bort allt köandet som uppstått tidigare år. En lång bar och fler toaletter utlovas också.

Fler band är på ingång. Biljettsläppet sker på måndag.

Mer läsning

Annons