Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubb Bubbla

Annons

Lycka kan vara en kväll med ordakrobatik i fokus. En kväll med varm humor. En kväll med skarpa iakttagelser av samhällsfenomen. Eller en kväll med skön musik framförd av skickliga musiker.

Helt enkelt en kväll med Klubb Bubbla.

Det här är egentligen den lilla och intima formen av underhållning. Självklart krävs professionalitet för att genomföra den, men i grunden är konceptet enkelt: några estradpoeter, ett husband och en trivsam lokal.

Men vilket utfall! Rytmiskt gungande kroppar, leende, fnitter och hysteriska skratt. Och inte minst kreativa samtal i pausen.

Örebros egen ledande poetry slam-mästare Michael Horvath håller mjukt, men säkert i hela föreställningen. Med en presentation av Klubb Bubblas fem regler anger han tonen av lust och av skarpsinne.

Den regerande svenske mästaren i poetry slam Tobias Erehed äntrar scenen och en avväpnande charmant och rolig norrlänning fångar publiken omedelbart. Han framför långsamt och mycket stillsamt texter som dissekerar fördomar och det hela blir rörligt snabb humor som kräver en vaken publik.

Koncentrationen håller i sig när Albin Balthasar hyllar orden eller läser en dikt om lesbiskt sex i kombination med solidaritet. Eller när smått fantastiska Maggan Hammar ger sig i kast med att ironisera över new age och sitt eget liv som skådespelerska i Kalifornien.

Husbandet Septembersong blir det sköna balsam som låter skratten långsamt klinga ut i knopp och kropp för att förbereda nästa attack från ordakrobaterna.

En kväll med Klubb Bubbla är som sagt lycka och tisdagens publik förlängde definitivt sina liv.

Mer läsning

Annons