Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Komiskt geni ”hit where it hurts”

Annons

I skenet av hundratals kamerablixtar svävar skådespelarna fram över den röda matta som leder upp mot den guldbeklädda entrén till Beverly Hilton Hotel.

I Hollywood är de nästintill gudar och när ännu ett filmår har passerat vallfärdar människor hit för att få sig en glimt av stjärnorna, och kanske om man har tur till och med fånga reflektionen av deras glans.

Golden Globe är i januari först ut av de stora galorna att hylla dem som har färgat den vita duken under det gångna året. Uppståndelsen var total och pressens tryckerier gick varma när skådespelareliten samlades i Hollywood för att ta del av the hollywood foreign press associations distribution. Det var dock varken Natalie Portmans välformade rumpa, eller Megan Fox’s nya ansiktslyft som var den stora snackisen inför årets filmgala. Inte heller var det Brad Pit och Angelina Jolies stormiga förhållande. Nej, namnet på allas läppar inför årets Golden Globe gala var Ricky Gervais.

Ricky Gervais, skaparen bakom den kritikerhyllade serien The office, var i år för tredje gången i rad värd på galan. Ricky Gervais har i de föregående galornas öppningsmonolog gjort sig känd för sin oförskämda men oerhört vassa och träffsäkra komik, där han istället för att hylla skådespelarna, förolämpar dem från början till slut.

Gervais vågade komik har dock inte blivit så uppskattad i Hollywood.

Hans medverkan i tillställningen har resulterat i uppskakade och bestörta folkmassor, inte bara skådespelare. Även privatpersoner trevar efter facklan och högaffeln när deras stjärnor plockas ned på jorden och görs mänskliga av ”hellraiser” Ricky Gervaise.

Det förvånar mig verkligen att skådespelarna helt och hållet verkar saknar självdistans.

Deras hat mot Gervais känns rent av patetiskt. När man endast är van att bli hyllad kan det vara nyttigt att plockas ned från piedestalen då och då.

Personligen vill jag gärna se mer av den här dråpliga komiken som framförs på ett sätt man endast kan beskriva som genialt.

Mer läsning

Annons