Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ladies Night

Annons

Direkt när jag såg uppställningen i årets upplaga av Ladies Night undrade jag vad i hela fridens namn främst Anders Timell, men även Frank Andersson hade där att göra. Som tur är tycks showens producent ha tänkt likadant, för de deltog bara i några få korta sekvenser. Timell är konferencier och underhåller tydligen under middagen före showen, vilket jag som kom senare och enbart såg föreställningen är tacksam för. Efter att ha hört honom dra några urkassa skämt i stil med "vilket är det tystaste djuret på zoo? - Tigern!" och drog jag en lättad suck när han gick av scenen.

Frank Andersson genomförde ett kortare dansnummer tillsammans med showens fyra professionella dansare. Att dansarna deltog var att göra Andersson en björntjänst, för när de stod bakom honom och gjorde samma danssteg blev det plågsamt tydligt att Frank inte riktigt hängde med. I de gemensamma sångnumren var han huvudsaken förpassad till bakgrunden, han fick antingen stå på sidan av scenen och klappa takten eller sitta på en tron i bakgrunden. Han deltog även i några sketcher. Alla som har hört Frank tala vet att det är svårt att höra vad han säger, eftersom han mest mumlar. Vilket publiken verkade väl medveten om, för varje gång han greppade micken sjönk sorlet i lokalen så det nästan blev knäpptyst. En komisk effekt, men den tjänade sitt syfte. Det hördes vad Frank sa.

Showens fokus ligger på de tre artisterna Martin Stenmarck, Brolle och Thomas Järvheden. Brolle har deltagit i Ladies Night tidigare, han och Stenmarck har blivit ett samspelt radarpar. De framförde bland annat ett rockmedley som innehöll allt från Elvis till Metallica med bravur. Nykomlingen Järvheden var kvällens stora positiva överraskning. För mig är han mest känd som komiker, men han visade sig ha en utmärkt sångröst. Han sjöng en egen sång om sin pappas ena pungkula som var hysterisk rolig och drog ned en av kvällens största applåder.

Ladies Night omges av många fördomar, till exempel att artisterna strippar och att kvinnorna i publiken är hysteriska och försöker storma scenen. Eftersom det bara tillåts kvinnor i publiken har de även blivit anmälda till diskrimineringsombudsmannen flera gånger. Jag har inte sett någon av de tidigare showerna och kan därför inte jämföra med dem, men det här var en proffsigt framförd krogshow som huvudsakligen bestod av sång- och dansnummer. Jag fick mina egna fördomar satta på skam, jag förväntade mig flåsiga sexskämt av buskiskaraktär men de uteblev. Visserligen förekom en bastuscen där artisterna fejkade orgasmer, men det var en hejdlös drift med deras egna manliga självbilder som enbart var rolig och inte ett dugg pinsam. Och även om stämningen i publiken var på topp från början till slut så svimmade ingen, ingen kastade upp trosor eller skrek "visa pittarna" eller försökte storma scenen. Enda skillnaden mot andra krogshower jag varit på är att publiken stod upp vid sina bordsplatser och dansade nästan hela tiden i stället för att sitta ned.

Till sist måste jag berömma kvällens stora entertainer, teckenspråkstolken Tony som klädd i en tjock kavaj deltog i vartenda nummer utan att se det minsta svettig eller trött ut. Han klarade till och med av att tolka de snabba verserna i Guns N' Roses "Paradise City", en klart femstjärnig prestation.

Mer läsning

Annons