Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagom roligt med Henrik Dorsin

Henrik Dorsin är ett leende. Han ler ofta själv försynt och lätt insmickrande mot sin publik och just därför sitter vi också i publiken och ler tillbaka.

Annons

Han ger och vi tar glatt emot. Vi skickar tillbaka minst ett leende, men också skratt och applåder.

Henrik Dorsin är för de flesta lika med Ove Sundberg – den odräglige grannen och barndomsvännen i ”Solsidan”. En karaktär som man ler åt med äckelfascinerad avsmak. Men den här 36-årige mannen från Lidingö har många fler roller att visa upp från sin repertoar. Dessa plockar han fram under den föreställning han just nu turnerar med runtom i landet. Han är revydivan, sångaren, överlägsna överklassdamen, Sverigedemokraten Svenne Banan och han är mer eller mindra landets alla partiledare på samma gång.

Han tar också med oss på några minuter lång fonetisk, och fantastisk, språkresa jorden runt och bjuder på en oefterhärmlig dragspelsrap.

Henrik Dorsin är en allsidig artist och genomtänkt sådan. Den stora scenen har han befolkat med den vedervärdiga orkestern från Hoting, ett sexmannaband som tålmodigt tar emot glåp- och skällsord från sin ”stjärna”. Första akten är frack och andra folkdräkt och frack i de svenska färgerna. Det är sång, lite dans, mimik och framför allt ofantligt många ord. Henrik Dorsin sjunger, väser, skriker och rabblar fram orden i ett beundransvärt tempo.

Det är kul. Men de riktigt kiknande skratten eller replikerna som slår till i magen med ironins kraft, de kommer aldrig. Det är lagom roligt. Nästan mysigt.

Vi ler och småskrattar. Och vi tycker nog alla väldigt mycket om Henrik Dorsin.

Mer läsning

Annons