Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsmusiken hämtar ny chef från Gävle

Länsmusiken får ny vd 1 september i år efter avgående Sverker Gawell. Ny vd blir Beryl Lunder som tidigare gått på Musikhögskolan i Örebro och i dag är vd för Gävle Konserthus och Gävle Symfoniorkester.

Annons

"Styrelsen gläds över en lyckad rekrytering. Beryl Lunder tillträder sitt nya uppdrag under jubileumsåret och får vara med om invigningen av det nyrenoverade konserthuset", säger Gunn Öjebrandt (KD), Länsmusikens ordförande i ett pressmeddelande. 

"Beryl Lunder har de erfarenheter som behövs för att ta sig an uppdraget som vd med alla de utmaningar som ligger framför,", fortsätter Öjebrandt.

Den nya vd:n beskrivs som passionerat intresserad av inte bara musik, utan också konst, teater, opera, design och formgivning. Hon har gått på Musikhögskolan i Örebro och tycker att det ska bli spännande att återknyta kontakten med staden.

I Gävle nåddes personalen vid konserthuset under onsdagsförmiddagen av meddelandet att deras vd sedan femton år nu ska sluta.

- Vi är naturligtvis glada för Beryls skull, men för oss innebär ju det här en ny situation som vi inte hunnit anpasssa oss till. Det är en kär vän som nu valt att gå vidare och vi tappar vår chef. Alla här i huset är lite i limbo just nu, säger kommunikationschef Mikael Forsblom.

På Länsmusiken i Örebro är glädjen desto större.

"Som ordförande är jag mycket glad att vi efter en väl genomförd rekryteringsprocess nu har fattat ett efterlängtat beslut. Vi hälsar Beryl Lunder varmt välkommen till Länsmusiken och till Örebro", säger Gunn Öjebrandt.

Beryl Lunder har jobbat femton år som vd för Gävle konserthus och symfoniorkester.

Mer läsning

Annons