Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsmusiken söker ny vd efter Sverker Gawell

Länsmusiken i Örebro söker ny vd efter Sverker Gawell som efter tolv år på tjänsten avgår med pension nästa år. Tillträdesdagen är satt till 1 juli 2015.

Annons

Tillsättningsprocessen kommer i ett läge då väldigt mycket händer kring Konserthuset.

– Det är klart att det är en svårighet i sig. Vi har nog aldrig varit i ett viktigare skede med så mycket intressant som pågår: ombyggnaden av Konserthuset, planerna på ett kulturkvarter och närmandet till kommunen. Det är processer som är angelägna att följa i mål, säger Sverker Gawell.

Han har passerat den ålder som normalt gäller för pension och arbetar redan på ”övertid”.

– Det har verkligen varit jätteroliga år. Det har hänt så mycket positivt med organisationen och inte minst musikens position i staden, säger han.

Gunn Öjebrandt (KD), Länsmusikens styrelseordförande, hoppas att en ny vd ska vara på plats till nästa sommar. Det är målsättningen i det uppdrag som rekryteringsföretaget Finnveden fått.

– Men vi räknar med att Sverker kommer att finnas kvar till konserthusinvigningen nästa höst. Det blir en överväxlingsfas tillsammans med den tillträdande vd:n, vilket är ganska vanligt vid sådana här tillsättningar, säger hon.

Sverker Gawell har varit vd för Länsmusiken sedan september 2003 då han efterträdde Carina Brandt. Dessförinnan hade han varit administrativ direktör och vice vd på Stockholms stadsteater och även haft ledande positioner vid Uppsala stadsteater och Kungliga Operan.

Mer läsning

Annons