Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsteatern gör musikal om Lasse-Maja

En nyskriven musikal om stortjuven Lasse-Maja från Ramsberg är en av två Sverigepremiärer på Länsteatern i Örebro, säsongen 2013-2014.

Annons
Alexander Öberg har skrivit både text och musik till

Hösten på Länsteatern inleds med April de Angelis succépjäs "Jumpy" som handlar om 50-årskrisande Hilary, en drastisk, kvick och intelligent komedi om kärlek, sex, åldrande och meningen med livet, i regi av Maria Löfgren.

"Evigt ung", en långkörare från Värmlandsoperan, i vilken teatern blivit ett ålderdomshem för pensionerade skådespelare. En gång om dagen tar deras sköterska ut dem framför järnridån på scenen till en kulturell trivselstund med andliga sånger och Gullan Bornemark-visor. Trivselstunden tar dock en helt annan vändning än vad sköterskan och publiken tänkt sig. Manus och regi: Erik Gedeon.

"Den besynnerliga händelsen med hunden om natten" får Sverigepremiär 25 januari.

Som första teater i Sverige sätter Örebro länsteater upp "Den besynnerliga händelsen med hunden om natten" efter Mark Haddons bästsäljande roman med samma namn. Huvudpersonen Christopher hittar sin grannes hund brutalt mördad med en högaffel och bestämmer sig för att lösa mysteriet. Pjäsen regisseras av Sara Giese.

"Lasse-Maja – Musikalen" med världspremiär 29 mars. För första gången berättas historien om Lasse-Maja i musikalform. Berättelsen tar sin början i Ramsberg 1809, en turbulent tid i Sveriges historia där Lars Molin, en ung tjuv förklädd till kvinna stjäl dyrbarheter från den rika överheten i trakterna runt Örebro. När han plötsligt får veta att han har sin bakgrund i samhällets översta skikt förändras allt.

Föreställningen är skriven av Erik Norberg och Alexander Öberg som också skrev musiken till förra säsongens föreställning, "Vredens druvor". Alexander Öberg står också för regi.

För barn och unga är följande titlar klara: "Den unge Werthers lidanden", "Flyktbilen" av Anders Duus, regi Isabelle Moreau, "Varför finns djuren?" av Karin Wegsjö och Marianne Strand, regi Karin Wegsjö. (NA)

Lars

Mer läsning

Annons