Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsteatern har lyckats locka fler barn till teatern: "Vill nå den yngre generationen"

I flera år har Örebro länsteater haft som mål att öka antalet barn och ungdomar i publiken för deras föreställningar, vilket fallit väl ut.

Annons
Foto: Markus Gårder och Daniel Andersson.Anders Ekborg som Macklean och Lina Englund som Kajsa i Bläck eller blod samt Petra Weckström, vd Örebro länsteater.

– Vi har en vuxenpublik som är oss trogna, men vi behöver och vill nå den yngre generationen med teater. De här siffrorna visar att vi har lyckats med den ambitionen och målsättningen, säger Petra Weckström, vd, i ett pressmeddelande.

Siffrorna hon refererar till är att teatern de senaste två åren har fördubblat antalet barn och ungdomar i publiken.

I pressmeddelandet beskriver teatern att de bland annat målmedvetet arbetat med strukturer för att nå ut till fler barn och unga:

"Genom att möta barnkulturansvariga i länet och diskuterat vikten av att ge barn och unga professionell teater i skolan, på skoltid. Men också genom konstnärliga val, som att spela Tummelisa på stora scenen och samtidigt spela både Klassfesten och Illusionistens assistent på turné, i klassrum och där elever finns."

Foto: Markus GårderLisa Werlinder i föreställningen Bläck eller blod, en samproduktion mellan Örebro länsteater och Riksteatern.

Örebro länsteater våren 2018

Inför valet hösten 2018 kommer Örebro länsteater i sin repertoar för vuxna lyfta fram personer och företeelser som bidragit till att utveckla samhället och demokratin, i Sverige och i Örebro län.

Först ut är musikalen ”Bläck eller Blod” som är en samproduktion med Riksteatern. Premiär i Örebro den 27 januari.

Foto: Daniel AnderssonPetra Weckström, vd på Örebro länsteater, berättar om satsningen på att öka antalet barn och unga i teaterpubliken.

Mer läsning

Annons