Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Leende och avslappnad Sundström"

Annons

En del av publiken har följt honom sedan han spelade i Apache på 80-talet och är jämnåriga med honom. En annan del har precis börjat lyssna på honom och är 30 år yngre. En tredje del är äldst och gillar honom för att han är en naturlig modern följd av 70-talets progg- och visgenre.

Stefan Sundströms anhängare är med andra ord en brokig och varierande grupp människor. De är dessutom oerhört trogna och kan sin artist utan och innan.

Alla dessa mänskliga delar inledde den här helgen med att bege sig till Stadsträdgårdens uteservering och scen för att möta en leende och avslappnad Stefan Sundström iklädd kort t-shirt, jeans, jacka och foppatofflor. Lika nöjd var hans femmannaband med bland andra hans egen livskamrat Karin Renberg.

Stefan Sundström är en ytterst sympatisk människa som älskar sin familj, kärleken, livets vardagliga mysterier och människor och han är politiskt engagerad. Detta uttrycker han som musiker i sina egentligen ganska enkla texter, ibland till och med lätt banala, eller ibland rent av smått geniala ordformuleringar med hög igenkänningsfaktor.

Musikaliskt är det inte så märkvärdigt. Stefan Sundström låter sina ord dansa bossanova, vridas i en blues, komma loss i rock´n´roll eller väsas ut i visans stillsamma klang. Allt bärs fram av hans röst i klassisk svensk vistradition à la Cornelis Vreeswijk.

Bandet och Stefan Sundström är säkra och trygga. Den är kvällen kanske lite extra uppsluppna eftersom det är sista giget på ett tag. Den glada stämningen på scenen är ändå inget mot den i publiken som stillsamt myser med i den musikaliska resan. Trots av sista tredjedelen av konserten sker i regn. Och det är också just den oförblommerade kärleken mellan publik och artist som är den här kvällens stora behållning.

LÅTLISTA

Avstånd till min käresta

Hej hej hej Lou

Fåglar

Vår i Dalarna

Huset av glas

Blonde

Alla ska i jorden

Sentimentalsjukhuset

Faller alla faller du

Under isen

Onkel Alf

Amors pilar

Extranummer:

2 x Sabina

Fisk i en skål

Mer läsning

Annons