Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif och Johnny tillbaka i "Robinson"

TV 4 satsar på kända "Robinson"-profiler i årets upplaga av dokusåpan. På onsdagen presenterades alla deltagarna.

Annons
Leif Svensson från Lindesberg och Laxåföretagaren Johnny Leinonen gör comeback i

Eller var det verkligen alla deltagar som presenterades?

– Det här är suspekt, säger veteranen Robert Andersson, som räknar med fler tävlande.

Robinson-Robban, Robinson-Mirre, Robinson-Leif. Och så Robinson-Sophie så klart. TV 4 har samlat flera av "Robinsons" mest kända och ökända deltagare i "Robinson - revanschen". Inspelningarna inleds snart på Filippinerna och programmet som ska sändas till hösten är en tävling för dem som varit med tidigare, men aldrig vunnit.

På onsdagen presenterades tolv namn, men de erfarna "Robinson"-deltagarna anade oråd redan innan de klev på planet.

– Det är som ett skämt att det bara är tolv stycken som är med. Om det bara är tolv så är det superlätt att kamma hem det här priset. Sist jag var med så var vi 25 deltagare, säger Mariana "Mirre" Hammarling, som var med i "Robinson" för första gången 2002.

"Tror jag inte"Mirre Hammarling får medhåll av Robert Andersson:

– Vad då, skulle det vara tolv personer på stranden? Nej det tror jag inte. Jag misstänker att det kan vara någon samnordisk produktion där vi ska spöa skiten ur vidriga norrmän, men det gör jag så gärna, säger han.

Känd som den blåmålade och hårt festande Robinson-Robban kan Robert Andersson göra anspråk på titeln "Robinsons" största profil.

Lägre statusUppståndelsen kring "Robinsons" deltagare var stor under tävlingens första säsonger. Många av deltagarna tror dock att programmet inte kommer att bli lika populärt i år som det var under glansdagarna i slutet av 1990-talet och början av 00-talet.

Sophie Uppvik var med i den andra säsongen av "Expedition: Robinson", som programmet hette från början. Hon tror att nyhetens behag har försvunnit från tävlingen.

- "Robinsons" status är inte speciellt hög i dag. Är man med för att synas är det här fel forum. Folk vill ha något nytt, säger hon.

Mer läsning

Annons