Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Live at heart – nu även på äldreboenden

Även äldre människor borde få ta del av musikfestivalen Live at heart. Det tycker Ruben Hansson i styrelsen för den ideella väntjänstföreningen Hjärta till hjärta. Och så blir det.

Annons
Hanna Enlöf och Ylva Eriksson i Good Harvest spelar på Mikaeligårdens äldreboende i Örebro under Live at Heart.

Två platser inom Örebros äldreomsorg kommer att få besök av artister under festivalen som hålls 4 till 7 september.

– Det var under fjol-årets festival jag fick idén. Jag pratade med Anders Damberg som tyckte att det vore kul och sedan nappade kommunen på det också, säger Ruben Hansson.

Det är Mikaeligården och Norrby Träffpunkt som får besök under fredagen i festivalveckan. På Mikaeligården spelar Good Harvest, en duo med Hanna Enlöf och Ylva Eriksson. Good Harvest inspireras av både amerikansk som svensk folkmusik och har ofta liknats med artister som Simon and Garfunkel och Gillian Welch.

På Norrby Träffpunkt spelar en annan duo, Två, hemmahörande i Örebro. Den består av Janne Lundquist på klarinett och saxofon och Lennart Hessel, gitarr och mandola, och här blir det mer instrumental jazzig musik.

– Vi har valt finstämt och akustiskt, lite americana och folkmusik, som vi tror passar publiken, berättar Ruben Hansson.

Anneli Nyman, handläggare på Örebro kommun med ansvar för bland annat kultur i vården, tycker att det är ett spännande initiativ.

– Man tänker ofta en viss typ musik för sådan här sammanhang, men vet egentligen väldigt lite om vad som kan efterfrågas. Förhoppningsvis kan det här öppna för funderingar kring vilken typ av artister eller musik man vill ha.

Årets konserter är ett försök, betonar Anneli Nyman. Slår det väl ut kan det bli en fortsättning kommande år.

Mer läsning

Annons