Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loreen och Dead By April vidare till finalen i Globen

Loreen och Dead By April tog sig direkt till final i Melodifestivalen. Sean Banan och Thorsten Flinck är kvar i tävlingen och får en ny möjlighet i Andra chansen.

Annons

Det började på sämsta tänkbara sätt och slutade i triumf. Loreen föll av scenen under genrepet i Växjö och var nära att skada sig illa. Efter repetitionen var hon förbannad och en smula skakad, men på lördagen lyckades hon samla sig och genomförde sitt nummer perfekt.

Den minimalistiska koreografin och inte minst Thomas G:son och Peter Boströms låt "Euphoria" föll tv-tittarna i smaken och en lycklig Loreen kunde som första artist kvittera ut en direktbiljett till finalen.

MjukmetalI Globen får Loreen sällskap av mjukmetal-bandet Dead By April som också fanns bland lördagens favoriter med sitt bidrag "Mystery". Göteborgarnas boyband-inspirerade rock kan knappast kallas extrem, men i schlagersammanhang står den ut rejält och deras avancemang måste betraktas som något av ett genombrott för metal i Melodifestivalen.

Mest uppmärksamhet under upptakten till den första deltävlingen fick annars Sean Banan som överraskade i Växjö genom att förvandla sin barnvänliga prutt- och rumphumor till en ganska slug kritik av Svenne-Sverige. Han vann publikens gunst i Växjö men tvingades ge sig på upploppet, och fick trösta sig med en plats i Andra chansen. Där får han sällskap av Thorsten Flinck som nog till allas förvåning fick en ny möjlighet att knipa en finalplats när uppsamlingsheatet avgörs i Nyköping den 3 mars.

SkrattsalvorGenrepet i Växjö var skakigt med mycket tekniskt strul som ställde till det för programledarna. under lördagen satt allt som det skulle. Den guldglittrande programledartrion Gina Dirawi, Sarah Dawn Finer och Helena Bergström glänste och drog ner rejäla skrattsalvor från publiken när de brast ut i ett sångnummer där refrängen slog fast att "Det är inte bara bögarnas fest".

Finalen äger rum i Globen i Stockholm en vecka senare, den 10 mars.

Mer läsning

Annons