Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad matinéspelning av proffsiga Mohlavyr

Mohlavyr följde upp sitt nyliga skivsläpp av albumet Fish in trees med en spelning under lördag eftermiddag.

Annons

Ulrika Mohlin, kvinnan bakom namnet Mohlavyr, spelar gitarr och till stor del dragspel, är

ackompanjerad av ett sexmannaband på Bio Roxys scen. Musiken som på skivan har en mer poppig framtoning blir ännu mer levande och fartfylld med tendenser mot countrymusik, bitvis svänger det rejält.

Mohlin är oerhört proffsig på scenen och i sitt musikaliska framförande. Öppningslåten innehållande delvis smäktande sång på franska, en skrivbordsax och en illustrerad videoprojektion på vita duken bakom bandet. Efteråt agerar Ulrika Mohlin flygvärdinna och ber oss spänna fast säkerhetsbältet inför den musikaliska resa vi nu ska ge oss ut på.

Tanken att kombinera livemusik

med visuella illustrationer från bandets musikvideor är ytterligare ett steg i Mohlavyrs ambition att sammanfoga musik och konst. Det fungerar väldigt bra och återkommer senare under spelningen, till låten Cajas song. Kanske borde man använt det ännu mer under spelningen, om nu ambitionerna och materialet finns.

Bandet håller förtjänstfullt upp tempot mellan låtarna och under mellansnacket genom fina prestationer på ståbas och slagverk. Det är inte alltid lätt att underhålla en sittande publik, men Mohlavyr har inga problem med det alls. Flera av gästmusikerna som medverkat på skivan ges en chans att medverka under aftonen. Thomas Haglund gör en fin insats på klarinett under Mr. Grey samtidigt som bandmedlemmen Christian Wikström trampar på den numera singelpedaliga motionscykel som funnits med under inspelningen av skivan.

Mohlin tar en paus från dragspelet och framför två låtar på det piano som enligt Ulrika använts under biografens stumfilmer. On the edge och Cajas song, den senare handlar om hennes hund. Cellisten Anton Eriksson som är riktigt bra under hela spelningen och får här möjligheten att briljera. Sammanfattningsvis en mycket bra matinéspelning i en lokal som borde användas oftare i musikaliskt syfte.

Mer läsning

Annons