Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste ju ha lite koll på Melodifestivalen

Annons

I lördags drog den i gång igen.

Melodifestivalen. Den här och fem lördagar till går i schlagerns tecken i framför allt televisionen.

I år har vi en lokal låtskrivare, Ted Ström vars låt med Torsten Flinck som sångare gick vidare till Andra chansen, och några örebrolänsbördiga tävlande. Men mer är det inte. Inte heller någon deltävling i Örebro.

Så mycket mer var det för två år sedan när Andra chansen genomfördes i Conventum arena. Vår bevakning började med en resa för mig och fotograf Kicki Nilsson till Örnsköldsvik, stor bevakning i Örebro fyra veckor senare och så en utflykt till finalen i Globen. Gissa om vi var något trötta på Melodifestivalen efter det?

Alla dessa deltävlingar tar knäcken på många. Inte minst vi som jobbar med kultur- och nöjesmaterial. Men tv-tittarna härdar ut. Och kvällstidningsreportrarna som följer med Melodifestival-tåget genom hela Sverige.

Efter några års bevakning av evenemanget är jag mest fascinerad av just dessa reportrar. Ihärdigt och till synes otroligt engagerade följer de minsta rörelse från de inblandade i produktionen. De känner varenda människa i tv-teamet och naturligtvis alla artisterna. Intimiteten mellan bevakarna och de bevakade väcker frågor om objektivitet och det journalistiska uppdraget.

Själv missade jag denna och nästa lördag eftersom jag fått två kalas i present. Jag får nöja mig med att snabbkolla på SVT Play så fort jag hinner. Måste ju ha lite koll.

Missa inte våra live-bloggare här på meny.nu. Först ut var Anders Jakobson som rapporterade i ”direktsändning” på webben. På lördag är det Maria Eremos tur.

Mer läsning

Annons