Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mellofeber i stan - men mitt inre notblad är blankt

Annons

Den här veckan drar Mellocirkusen in i Örebro. Conventum fylls av tv-tekniker, scenbyggare, fotografer, artister och inte minst hela det jättelika pressuppbåd som bevakar musikfesten. Vi kommer att översköljas med uppdateringar om Hasse Kvinnaböske, Måns Zelmerlöw, Caroline Wennergren och de andra som gör upp om de sista platserna till andra chansen och finalen.

Jag kan inte påstå att någon låt hittills klistrat sig fast i mitt musikaliska minne som blivit betydligt sämre med åren. Be mig nynna Las Vegas eller Loreens låt häromåret, vad var det nu den hette? Och nej, tyvärr. Mitt inre notblad är helt blankt. Inte heller texterna tycks fastna. Annat var det förr. Färre låtar, bara en tävlingskväll och så var det klart. Då klistrade sig vinnarlåten fast, vare sig man ville eller inte.

Men givetvis har faktorer som ålder och perceptionsförmåga också spelat in: Jag var elva år när Claes Göran Hederström vann med ”Det börjar verka kärlek, banne mig”, ett av Peter Himmelstrands många bidrag, och jag kan fortfarande varenda textrad. Ett år senare, 1969, vann Tommy Körberg med ”Judy min vän”. Då var det Britt Lindeborgs rimglädje som tolvåringen Börjesson snabbt lärde sig utantill.

Gissar att många av dagens tolvåringar redan kan varenda ord i ”Hello Hi” med Dolly style. Det är helt okej – men jag passar.

Mer läsning

Annons