Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mellofebern stiger i Örebro

Tävling om biljetter, skyltfönster, reklam på bussar, aktiviteter på stadens torg. Nu stiger Mellofebern i Örebro. 

Annons

ÖREBRO. Örebro kommun, City Örebro och Örebrokompaniet genomför från och med i dag onsdag en rad aktiviteter inför fjärde deltävlingen i Melodifestivalen på lördag. Inne på Conventum monteras läktare och scen, men ute på gator och torg kan örebroarna redan nu få Mellokänsla.

"Festivalyra i Örebro" är samlingsnamnet för kringaktiviteterna.

- Melodifestivalen är så mycket mer än tävlingen på lördag, säger Alf Lindblad, evenemangssamordnare vid Örebro kommun.

Senast Örebro kommun ställde upp som värd i melodifestivalsammanhang var 2010 då Andra chansen genomfördes i Conventum. De erfarenheter man drog då har väl kommit till pass inför årets tävling.

- Vi har väldigt bra koll och allt går som planerat. Sedan dyker det alltid upp något längs vägen men det kan vi hantera, berättar Alf Lindblad som tycker att han hela tiden  får väldigt mycket god respons i arbetet.

- Det är otroligt uppskattat att vi har arrangemanget. Det verkar beröra alla. Visst, en del kanske inte gillar själva musiken men alla verkar tycka att det är bra att vi får ha Melodifestivalen här i Örebro, säger han.

Här är några av aktiviteterna:

Från och med i dag, onsdag pågår en tävling om biljetter till genrepet på fredag. Privatpersoner kan låta sig fotograferas framför stora tavlor på Stortorget, Våghustorget och Olof Palmes torg, eller rösta på någon av de 17 butiker som deltar i en skyltfönstertävling. Dessutom spelar Alingsåstrion JTR, som är med i lördagens deltävling, på Stortorget i eftermiddag.

På torsdagen finns en annan av artisterna, Måns Zelmerlöw, på plats i ishallen i Örebro när Örebro hockey spelar mot Färjestad. Läs mer här.

Vid lunchtid på fredag stiger febern ytterligare. Då blir det framträdanden på Våghustorget av en rad artister, flera med anknytning till Mellon, till exempel Dolly Style, JTR, Andreas Weise. Även Örebrobandet Go stereo medverkar.

På lördagen fortsätter uppträdandena med bland annat Skyscraper. En tävling med lokala band genomförs också.

På lördag blir det också Minimello-tävling på Stadsbiblioteket. SVT och Örebro kommun arrangerar och programledare är Ylva Hällen från Barnkanalen tillsammans med sidekicken Skvallerbyttan och Bolibompadraken. Här får alla barn får lämna in sina egna ”artister” som de gjort av toarullar.       

Mer läsning

Annons