Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABBA-tema på kulturskolans höstshow

En hyllning till ABBA i form av solister, dansare, körsångare, instrumentalister och ett storband är vad vi kommer att kunna se i Kulturskolan höstshow.

Annons

I morgon fredag ställer Kulturskolan, assisterade av musikgymnasiumet Rytmus, upp sin höstshow. Den går under ett ABBA-tema och ses som en hyllning.

- Det kommer bli både modernt och gammalt. Alla åldrar kan gilla det här, berättar körsångaren Jacob Hansson.

- I showen deltar närmare 200 elever och ledare varav 80 är en stormannakör, säger Catrine Örman, producent och danslärare.

Föreställningen är ett samarbete mellan Kulturskolan och Rytmus, då Rytmus blev inbjudna av kulturskolan. Jacob Hansson och hans kompisar Maria Timothy, Filip Runesson, Hanna Amnå och Malin Mörn är alla från Rytmus och sjunger i kören.

- Vår lärare frågade klassen om vi ville vara med och alla ropade ja rakt ut, berättar Malin Mörn.

Förberedelserna är många. Eleverna på Rytmus har övat inför showen sedan i september och nu när det närmat sig övat tillsammans med kulturskolan.

- Det har varit mycket stämmor att lära in och många låtar som man inte kunde från början, säger Maria Timothy.

Eleverna är ganska vana vid shower. Jacob Hansson berättar med ett leende på läpparna att det alltid är kul att göra konserter. De alla är positiva till ABBA-showen och nickar med instämmande.

Föreställningen kommer att spelas för skolklasser på fredagsförmiddagen och för allmänheten på fredagskvällen.

Hur ser du på ABBA?- Jag tror att dem gjort ett bra jobb. Det är kul att de representerar Sverige. Annika Dahlqvist, 18 år, pianist
Hur ser du på Abba?- Jag lyssnar inte så mycket på dem, men de har bra musik. Det är kul att göra en show med dem.Hanna Spångberg, 15 år, dansare
Hur ser du på Abba?- Det är coolt att Sverige har dem som gjort så bra musik. Jag har dock inte lyssnat på ABBA så mycket. Johanna Hasselgren, 16 år, körsångare och solist.
Hur ser du på Abba?- Ja.. jag vet inte riktigt. Det ska bli helt okej att göra en show om dem. Ludwig Sievert, 18 år, pianist.
Hur ser du på ABBA?- Som band är dem bra men de har inte betytt något för mig.Marcus Eriksson, 17 år, körsångare

FAKTA:

Mer läsning

Annons