Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adrian Lux

Annons

Adrian Lux är svensk discjockey och musikproducent. Han blev nominerad på årets Grammisgala under kategorin ”Årets elektro/dans” men vinnarna blev istället Rebecca och Fiona. Den förstnämnda är tillsammans med just Adrian Lux och båda tjejerna finns med på hans debutalbum ”Adrian Lux”.

Adrian Lux är också aktuell med en egen tv-serie, som ska heta ”Heartbeats”. Den ska sändas på TV 6 Play. Där kommer även tre andra dj:s och housemusiker, Nause, Albin Meyers och John Dahlbäck, att medverka. Programmet kommer att handla om den värld som dj:s lever i.

Adrian Lux debut är svår att tröttna på. Den går att lyssna på om och om igen. Låtarna är bra rakt igenom och det handlar om popifierad housemusik. Men plattan har också lite lugnare och mer ”softlyssnade” låtar som ”Wildheart” och ”Weekend Heroes”.

”Can’t Sleep” är en utåtstickare jämfört med de övriga låtarna. Den är roligare på grund av blandningen av så mycket syntljud.

Låten ”Boy” som Rebecca och Fiona har varit med och sjungit på är också en schysst, modern låt som lätt fastnar i skallen. En låt som kommer att få många dansgolv att skaka framöver.

Sångaren i Kent, Joakim Berg, är också med på plattan. Han har sjungit låten ”All I Ever Wanted”. Det är den bästa av alla låtar på Lux nya album med de häftiga kontrasterna mellan gitarriffet och syntarna. Det är verkligen en Kent-inspirerad houselåt.

Det är kul med alla nya tillskott inom svensk house-musik i vågen efter Swedish House Mafia, Avicii och Axwell. Nu bidrar även Adrian Lux till att stärka den svenska housegenren. Nu är det bara att hoppas på en stark uppföljare efter denna lovande debut.

Mer läsning

Annons