Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsång och 30-åriga klassiker räcker långt

Det tyska stålet återvänder till Metallsvenskan. Förra året visade Sodom vart skåpet skulle stå och iår bär U.D.O. vidare den traditionen. Och med publikrespons i form av intensivt handklappande och ordentligt allsång kan den lille tysken Herr Dirkschneider knappast misslyckas!

Annons
Udo Dirkschneider flörtar med publiken. Bilden tagen vid ett tidigare tillfälle.

Och detta är trots allt Udo Dirkschneiders show. Den 60–åriga metalfarfarn visar upp sin stadiga, nästintill kvidande röst i låtar som ”Metal Heart”, ”Thunderball” och ”Leatherhead”. Mycket till mellansnack och pauser blir det däremot inte under spelningen vilket man ibland kunde önska lite av. Resterande delar av bandet sköter sig för övrigt prickfritt denna kväll och leder Udo på stadiga vingar framåt i setet.

Huvuddelen av publiken kan även de flesta texterna så gensvaret blir enormt. Kvällens absolut bästa heavy metal macka från manskapet är den oerhört tuffa ”Break the rules”. Sjukt äkta metal om du frågar mig. I varje fall fram till de två sista akterna på spelningen.

För när ”Balls to the walls” rullar igång är det bara att backa. Den gamla Acceptdängan har nästan 30 (!) år på nacken, men det kan man inte tro. Jag kan tänka mig att U.D.O. har spelat den här legendaren så mycket att de vill spy över den men det får jag inget bevis på. De verkar exakt lika lyckliga som alltid. Och hur kan man inte vara det? Allsången sträcker sig från stängslet nedanför scenen hela vägen bak till öltältets bar. Det är en fantastisk syn helt klart. Och än mer fantastiskt blir det då ”Fast as a shark” får sätta punkt för kvällen. Att ha dessa giganter rygg i rygg är ju ett litet genidrag kan man tycka. Ett perfekt avslut på en perfekt helg.

Under tiden som det här pågick höll Loreen på att vinna Eurovision med sin ”Euphoria”. Hon sjöng det i Baku medan vi upplevde det på Örnsro IP i Örebro. En helt okej fördelning.

Mer läsning

Annons