Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bombardemang av hardcore

Annons

Jag har aldrig riktigt greppat tanken med att allt kort är gott. Inte inom livemusik i varje fall. ”Mycket vill ha mer” är nog en mer passande floskel i mitt fall. Kanske är det därför jag blir lite deppig av de cirka 20 minuter som Agent Attitude erbjuder denna kväll. I och för sig så erbjuder de kompetent hardcore från den gamla skolans nedsolkade källarlokaler. Och det sitter ju aldrig fel.

Agent Attitude levererar ett bokstavligt bombardemang av låtar. De skalar bort mycket av vad mellansnack heter och inga vidare låtintroduktioner erbjuds heller. Istället satsar de på ett ständigt flöde av fart och fläkt där låtbyten verkar ske flygande utan något som helst stopp. På ett vis är det beundransvärt att orka köra på i en sådan hektisk stil hela vägen in i mål. Å ena sidan är det lite tråkigt att inte veta vad många låtar heter och att setlisten blir som en enda stor gedigen massa.

Oavsett så är det säkra, tajta och aggressiva toner vi får njuta av. Sångaren spottar och fräser likt en rabiat hund från helvetet och resten av bandet bankar så hårt på instrumenten så man tror att de kommer krackelera under trycket. Och trots den relativt tunna publiken så bildas det en kärntrupp framför scenen som hoppar och skuttar (två försök till crowdsurfing erbjuds också) gillande.

Till syvende och sist är det en riktigt bra spelning man får njuta av. Visst, lite mer mellansnack, tydliga markeringar mellan låtarna och snäppet högre sång i ljudet hade suttit fint. Men när det väl spinner till i hardcoremaskineriet spelar det faktiskt relativt liten roll.

Mer läsning

Annons