Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Coolt bandnamn räckte inte riktigt

Även fast VA?! stoltserar med att ha det näst coolaste bandnamnet på hela Live at Heart (vinner gör smakfulla Å) så är det en väldigt ojämn kompott som man blir serverad på bandets spelning.

Annons

Trion från Lund visar ju ändå på stor potential och de vet exakt hur en rocklåt ska snidas för komma ut snyggt och stabilt. Så vad är då problemet? Just ikväll har det att göra med utstrålning och fel scen.

Bandet får en lite knackig start med avvaktande publik samt att sångerskan Ida Svenssons röst inte lyfter riktigt förrän cirka två låtar in i setet. Klara Wedding på bas och Frida Rosén på trummor avger också, inledningsvis, en lätt otrygg känsla som drar kring scenen. Detta kan jag dock inte helt greppa då alla tre bandmedlemmar är kompetenta musiker, men alla kan vi ju ha en dålig inledning. Men när Svensson väl får till rockattityden och leder bandet på rätt kurs så börjar det hända saker.

Det tar ett tag men efter låtar som ”I wanna be your captain” och ”Rattlesnake” så börjar bandet bli varma i kläderna och plocka upp farten. Problemet är bara att spelningen då nått sin ändhållplats. Avslutande punkflörten ”Du är inte min Hitler” är kvällens klart starkaste kort och det märks att låten är något VA!? kan både utan och innan och det är synd att inte fler låtar har denna intensitet. Sedan ska det tilläggas att kvällens scen är på tok för stor för en trio som spelar rock med fötterna i AC/DC och KISS. Ljudet fladdrar lätt bort och den mustiga rockkänslan likaså då tryck är A och O.

Troligen (och förhoppningsvis) är rockglansen på topp nästa gång det vankas kalas med VA!?. Det lär i så fall blir snorbra.

JONATHAN BJÖRKLUND

Mer läsning

Annons