Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att tänka på refrängen för Gyllene Tider?

”Dags att tänka på refrängen”, heter Gyllene Tiders senaste platta. Men hur bokstavligt ska man ta det? NA ringde upp Micke ”Syd” Andersson för en pratstund.

Annons
Micke ”Syd” Andersson. Gyllene Tider är aktuella med nya plattan ”Dags att tänka på refrängen” och en stor turné. På söndag kommer de till Brunnsparken i Örebro.

Före årets turné var det nio år sedan Micke ”Syd” Andersson träffade de andra medlemmarna i Gyllene Tider. Men i år var det återigen dags för Micke ”Syd” att ta plats bakom trumsetet. Resultatet? Den nya skivan ”Dags att tänka på refrängen” som enligt Micke är den bästa skivan bandet har gjort.

– Det spelar ingen roll att vi inte har träffats på nio år, det är det som är det magiska. Vi har som ett muskelminne med Gyllene Tider, något jag aldrig har upplevt med andra band. Det är häftigt som fan. Vi har aldrig låtit bättre.

Namnet på den nya plattan väcker givetvis en del frågor om huruvida Gyllene Tider nu drar ut på sin sista turné eller inte.

– Jag tror att vi har nått våran peak nu och kanske är det faktiskt dags att tänka på refrängen. Min personliga åsikt är att det är bäst att sluta med flaggan i topp, säger Micke.

Resan som Gyllene Tider har gjort som band kan i det närmsta beskrivas som otrolig. Från att ha gett ut den första ep:n i 900 egenhändigt utgivna exemplar, till att spela för 60 000 åskådare på Nya Ullevi.

– Om någon hade sagt till mig när jag var 20 år att jag fortfarande skulle hålla på och spela när jag var lika gammal som min pappa var då hade jag aldrig trott på det.

Mickes första drömscen låg i Halmstads folkpark. 1981 spelade Gyllene Tider där. Nästa drömscen var Ullevi och även den har bandet betat av.

– Men nu har jag inga drömscener längre. Det känns lite som att det är cirkelns slut.

När Micke inte spelar med Gyllene Tider frilansar han och spelar med andra artister. Detta innebär att han ena veckan kan spela för tusentals personer för att nästa vecka spela inför 300 stycken.

– Det skulle kunna vara traumatiskt, men jag har vant mig. Jag är tacksam för alla som vill komma och lyssna, säger Micke.

Micke berättar att han förväntar sig full fart framåt av örebropubliken på söndag.

– För det är vad vi kommer att ha!

Finns det någon Gyllene Tider låt som örebroarna absolut inte kommer att få höra?

– Ja, det blir nog ingenting från den engelska skivan! Men vi kommer att köra alla godisbitarna. Sommartider repar vi inte ens längre för vi vet att den alltid blir bättre när publiken är på plats. Då lägger vi i två växlar till.

I dag är sista chansen att vinna biljetter och en exklusiv träff med Gyllene tider. Fram til 12.00 kan du skicka in svaret på de tre frågorna och en motivering varför just du ska vinna. Lycka till!

Mer läsning

Annons