Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för rockelitens egen fotbollsfest

Hårdrock och fotboll. I eftermiddag är det dags för Metallsvenskan igen – när den nationella och internationella hårdrockseliten kommer till Örebro för att spela både fotboll och musik.

Annons
pionjärer inom powermetallgenren. Tyska  Helloween kommer till Metallsvenskan på Brickebackens IP i morgon, lördag.

NA-tv kommer att direktsända finelen i fotbollscupen 15.30 på lördagen.

Festivalområdet är iordningsställt vid Brickebackens IP. Scenerna står redo och tält för olika funktioner har rests på den stora gräsytan.

Det är sjätte året i rad som produktionsbolaget Nikija arrangerar Metallsvenskan. Som vanligt blir det hård musik i massor och en fotbollsturnering med spelare från de olika banden under lördagen.

I år har arrangörerna lockat hit fler artister än någonsin. 24 band spelar på tre olika scener under de två dagarna. I fotbollsturneringen ställer åtta lag upp, bland annat Örebro United, som vann förra året.

Bland annat kommer de riktiga hårdrocksveteranerna Saxon till festivalen. På programmet finns också powermetal-bandet Helloween och det extrema thrashbandet Kreator, båda från Tyskland. Och så svenska The kristet utseende och inte minst Örebrobandet Millencolin.

– Det ska bli riktigt roligt. Vi ska dra ihop en skitbra setlist med våra bästa låtar och sedan köra på i ett bra tempo, säger Millencolins Fredrik Larzon.

Det är första gången som Millencolin spelar på Metallsvenskan, och det har höjts ett och annat ögonbryn över att de som punkband spelar på en hårdrocksfestival.

– Men för oss är det inget konstigt. Vi spelar på såna festivaler hela tiden i Europa. Hårdrock har ju fått så många betydelser nu för tiden, säger han.

Han tycker sällskapet på festivalen är bra, men framför allt ser han fram emot Saxon och Kreator.

Även arrangörerna är nöjda med årets uppställning av artister, särskilt blandningen av gamla och nya band. Däremot har Helloweens sångare Markus Grosskopf inte hunnit kolla in årets spelschema än.

– Men det känns bra att få komma till Örebro och att få stå på scenen igen. Det har vi inte gjort sedan i december i år. Det är först nu som vi har samlats för att värma upp lite inför Metallsvenskan. Det behöver vi, kan jag säga, säger han.

Vill du tjuvlyssna på banden som kommer till Metallsvenskan?

Saxon på Youtube

Millencolin på Youtube

Helloween på Youtube

Kreator på Youtube

The kristet utseende på Youtube

Glöm inte att visa dina egna Instagrambilder från Metallsvenskan på na.se! Tagga bilderna #nametallsvenskan

Mer läsning

Annons