Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dead Man har potential att blir riktigt stora

Dead Man utgör, tillsammans med Witchcraft, Örebros musikaliska stolthet denna lördag. Just Dead Mans psykedeliska rock som doftar 70–tal, Woodstock och amerikanska södern är ett riktigt bra val en sådan här solig dag.

Annons
sångaren Kristoffer Sjödahl ylar på för full hals.

Framme vid scenen må publikantalet vara en aning svagt, men Dead Mans musik är trots allt musik man inte behöver röja allra längst fram vid kravallstängslet för att uppskatta fullt ut. Musik att ta en öl till och bara njuta många gånger. Med låtar som ”A pinch of salt” och svängiga ”Mumbo Gumbo” får bandet många huvuden att gunga belåtet i takt med musiken.

Mellansnack är det inte mycket av men sångaren Kristoffer Sjödahl ylar på för full hals och kompenserar mer än väl för det. Att man även får höra deras nya, ej än inspelade, låt ”Ripples” är roligt. Den bådar gott inför framtiden, utan tvekan.

Sjukt irriterande är dock faktumet att bara några meter bort står ett annat band i ett tält och öser på, vilket tar udden ifrån Dead Mans sköna sväng (i varje fall om du står relativt nära scenen). I synnerhet i de lugnare partierna då trummandet och vrålandet från granntältet suger upp mycket av fokusen från oss i publiken. Lite nedrigt kan tyckas.

Trots skavanker som denna är Dead Man ändå ett stadigt band som kör fullt ut oavsett rådande omständigheter. Det är ett band som förtjänar mycket mer än vad de just nu har och som torde bli ett stornamn inom en snar framtid. Det är bara att hoppas att världen visar sig vara rättvis.

Mer läsning

Annons