Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är helt enkelt strålande"

Oskar Bly är förstås inte Frank Sinatras like och storbandet Whispering Band är heller inte Tommy Dorseys orkester. Men när de tillsammans antar utmaningen att hylla Sinatras gärning i en lokal krogshow så blir resultatet alldeles utmärkt. Ja, till och med mycket bra.

Annons
Oskar Bly och storbandet Whispering Band imponerade på NA:s recensent.

Det är inte bara Frank Sinatra som står i fokus. Kvällen är också en hyllning till Oskars far Lars Bly och Whisperings legendariske kapellmästare Olle Söderlund. Två personer som gjort minst sagt starka avtryck i Örebros musikliv.

Möjligen får Oskar Bly ursäkta något men kvällen är i högsta grad Whisperings. Det låter fantastiskt bra om detta 80-åriga storband och så är också ljudmixen perfekt i en till synes svårjobbad miljö. Man imponeras av samtliga sektioner i storbandet och kanske framförallt av trombonsektionen när den på allvar går loss i That´s life. Så ska det låta.

Från kvällen minns vi också den fint uppbyggda balladen One for my baby med Fredrik Bertilsson på piano och där sedan blåssektionerna i Whispering fullföljer låtbygget.

Frank Sinatras låtskatt är till synes oändlig. Eller rättare sagt handlar det i mångt och mycket om Sinatras suveräna tolkningar av andras låtar som man minns. Att försöka imitera Sinatra är därmed i princip omöjligt och det har Oskar Bly också insett. My way alltså.

Nu bjuds vi

på totalt 14 nummer i föreställningen. Möjligen blev showen kortare än planerat genom att starten försenades något och nya aktiviteter i lokalen väntade direkt efteråt. Men drygt en och en halv timmes show kändes ändå som ett bra mått även om få förstås hade protesterat mot lite mera.

Oskar Bly ger verkligen allt och har onekligen utvecklats till en god entertainer med stor närvaro där han nu står mitt i publiken. Rösten finns ju där sedan länge men har också mognat. Visst svajar det något lätt i ett par inledande nummer men totalt sett är det alldeles utmärkt. Och i det avslutande numret The Birth of The Blues får Bly möjlighet att verkligen visa sin hela kapacitet i ett härligt arrangemang. Det är helt enkelt strålande.

SPELLISTA OSKAR BLY/WHISPERING BAND

1.For once in my life

2.Summerwind

3.Fly me to the moon

4.Got you under my skin

5.Luck be a lady

6.Lady is a tramp

7.You make me feel so young

8.Strangers in the night

9.Mack the knife

10.That´s life

11.New York, New York

12.My way

13.One for my baby

14.The birth of the blues

Mer läsning

Annons